2008-08-12

Porta helg

Ja, då ska vi se..

Helgen bjöd på ett underbart vardagsäventyr, som jag tyvärr tycker att det brukar bli lite för lite av ibland.
Hela fredagskvällen rantade jag runt och försökte packa efter att vi sagt hejdå till Pekka, Judit, Katrin och Rikard som varit på en för-USA-kväll med bildvisning och USA snack.
Linus bara skakade på huvudet när han försökte sova på soffan och jag fortfarande stod och vägde kök i handen, packade fram racket och klappade på min porta lite.
Eftersom jag är som jag är så kom allt med, allt från vinflaska till toapapper, men dock ej kameran, trots fyra stycken nyladdade batterier.. som tur var så är Hanna-Kajsa så high-tech utrustad med en mobil med kamera funktion..





























H-K fick ta det STORA lasset

Efter en väldigt lugn dag med klättring på Välseröd så makade vi oss till Ulorna och spanade in en lämplig plats för nattläger. Det blåste ganska mycket och vi spanade in de bultade ankaret som sitter på toppen av den högra väggen, efter tips från Petter, men vi tittade på varandra och konstaterade att vi inte ville göra någonting den lätta vägen.

Efter att ha konstaterat att sex minusen över vattnet inte heller var en så bra plats så klättrade vi upp mot stora väggen. Trots att vi hade haft en väldigt rofylld dag så var pannlamporna ett trevligt sällskap när vi skulle försöka böka ihop portan, klockan går så evinnerligt snabbt vissa gånger. Vi kan väl säga det så, att det är skillnad att sätta ihop den på marken mot en hängande stand på vertikal klippa.





















Rödvinsglad och lite trött Hanna

Det blev vattenkok på vårt upphängda kök med Petters egenkonstruerade upphängning och vid elva tiden någon gång kunde vi mumsa i oss torrfoders påse som var godkänd.
Vad som definitivt fick godkänt var chokladmoussen som smakade gudomligt, för att inte tala om rödvinsflaskan som öppnades allt för sent och sköt upp sängliggandet till två tiden.
Med lite rödvin i kroppen kan man ha oändligt roligt över att försöka kissa som tjej på en vertikal vägg, från en porta när man dessutom sitter fast i selen. Är det någon som vill ha insider information så lovar jag att delge det =)




























H-K cool lugn och glad över att vakna högt ovanför marken

Jag måste ge Hanna-Kajsa eloge för hennes coollugna attityd och anpassningsbarhet. För att aldrig ha hissat förut (även om jag gjorde det den här gången), jumarerat eller ens varit i närheten av en porta så var hon super lugn och kastade sig in i portan och kokade vatten i ett hängande kök som hon inte hade gjort någonting annat. Grisen (hissäcken) hängde på hennes sida så det var hon som fick dyka med huvudet före för att hämta alla saker och Bitchboarden (portan) rydde hon glatt runt i.




























Frukost i regnet

Vi visste att väderprognosen såg kass ut för söndagen så flyern kom väl till pass när det började droppa tidigt på morgonen. Det var riktigt mysigt att ligga inne i vårt lilla tält i sovsäcken och höra regnet droppa på flyern.. ända till jag insåg att jag var tvungen att gå upp och kissa...
Regnet kom och gick lite på morgonen och vi cabbade upp och ner i samma takt, men lite uppehåll fick vi för att njuta av frukost med havsutsikt.





























Sista natten i portan innan USA?

Tiden går och alla sagor har ett slut, vi visste att vår var kommen, äventyret fortsatte dock med mera hissning, jumarering, klättring i regn, nerfirning, bad i havet och torrfoder hos Marie och Spång.

Till alla er som tycker att livet känns lite tråkigt, underskatta inte vardagsäventyren, det är dom som sätter sig fast i minnet allra bäst.

Inga kommentarer: