2014-11-01

Köpa bil

Vi vaknar på en bullrig parkering med kondens som täcker varje centimeter på bilens fönster. Vi är någonstans i Tyskland, på väg mot förhoppningsvis ett bilköp. Bettan går fin fint att sova i men kräver lite omorganisering för att det ska funka. Men i kväll kan vi förhoppningsvis sova i vår nya bil! Vi sträcker på kroppen och fortsätter bilfärden i några timmar till. Vi tittar på 4 bilar men timmars bilkörning i mellan och när kvällen kommer är vi matta och lättpåverkade. Den sista bilen vi tittar på hos en sliskig och opålitlig bilhandlare lyckas vi bli snärjda. Det är inte hans glättig flin, fina skor eller prat om att bilen har aluminiumfälgar som fångar oss. Tror det är tiden på dygnet, många timmars bilkörande men framför allt bilen vi faller för.

Bara i Tyskland man ställer upp lagerdörrarna till Mc D. med ölbackar?

Vi påbörjar köpet, missar stängningstiden för hotellet bilhandlaren har bokat in oss på och hamnar ännu en natt i Bettan. De tittar förvånat på oss och upprepar; Did you sleep in your car? Why didn´t you call us.. när vi kommer dit dagen efter för att färdigställa köpet. Överföringar av pengar tar lite tid samt beställning av vinterdäck gör att vi inte kommer kunna åka hem med vår bil innan i morgon.

Snälla Petter, stanna, jag måste ta en bild..
-Nej, jag vill klättra..

Trötta på bilhandlande, internetjagande, telefonsamtal och allmänt organiserande så flyr vi landet och besöker Österrike istället. Vi hinner precis klättra en led vid Achleiten i de Bayerska alperna innan mörkret överfaller oss och vi bokstavligt talat krälar fram i brant gräsbacke för att hitta stigen ner till bilen. Vi kommer ner och lite tagna av nedfärden från klippan så kommer vi överens om att det kanske vore skönt att sova inne i natt?

Egen inskolning på alla tekniker..












Vi hittar ett hotell och njuter av att få vara inne i ljuset och ta en dusch. -Åh, skönt att ta av sig de här kläderna, jag har haft på mig de konstant i tre dagar..
Vi hittar en lite klippa dagen efter, Morsbach och måste ge dem eloge för uppstyrningen på klipporna. Redan vid parkeringen står det skyltat mot Klettergarten, stigarna är breda och uppstyrningen vid klippan.. ja den är lite skrämmande. Två leder senare får Bettan återse Tyskland, vi fixar det sista med bilköpet och kan åka genom natten hemåt. Med en ny bil. Lite bekvämare att sova i än Bettan förhoppningsvis.

Inga kommentarer: