2011-05-28

Ett öppet brev

Kära immunförsvar,

jag skriver detta för att jag tillsammans med min kropp anser att vi har blivit felbehandlade.
Visserligen fick vi tre veckor i USA med god hälsa, men efter det så har det varit under all kritik.
Bara för att vi tog semester så ser jag inte det vara skäligt att ni på immunförsvaret ska ha ännu mer ledighet. Om jag inte har fel så sammanfaller er semesterperiod oftast med höst eller vinter.

Ska det fortsätta så här så föreslår jag att ni borde föra en mer restriktiv invandrarpolitik och inte låta alla bakterier och virus få uppehållstillstånd. Visserligen ser jag mig som en öppen och välkomnande person, men vissa begränsningar måste jag dock än ha.

Jag har skött mina sömnvanor, med genomsnittlig sömn på mer än 10 h/natt, exemplarisk. Jag har haft ett måttligt alkoholintag, även om det har varit ett visst intag när vi har haft besök, dock ej över hälsovådligt, samt haft en varierande kost med mycket frukt och grönsaker.
Även ett försök med vitlök, ingefära, vitaminpiller, nässköljning och flertalet andra desperata metoder visar sig ha ett liten påverkan på er.

Då jag avser att ha vissa lite större projekt i sommar och höst så går det inte i linje med den sjukdomsbild som ni vill ha. Kombinationen av sänkt kondition, tilltäppta luftvägar, igengrodda luftrör samt hosta går inte stick i sträv med min ambition att vara i god klätterform.

Jag anser att jag har gjort mitt bästa för att blidka er men det verkar som om vi inte är av samma uppfattning. Finns det någonting som gör att vi kan komma till en förlikning?
Med förhållandet 3:1 i sjuk/friskt tillstånd så tycker jag i alla fall att vi kunde förhandla oss till det omvända.

Jag ser fram emot er svar snarast,

Mvh/
Hanna och hennes kropp

8 kommentarer:

martin sa...

Jag har tänkt och kommit fram till svaret.

Ert "klättertorpet" fungerar som ett dagis , och du kommer inom ett par år?? utveckla resistans mot de vanligaste klätterfolks-sjukdomarna.

( även inkluderat : träningsvärk, jamsår, bakfylla, ångest)

ha tålamod eller kasta ut alla smittbärare :)

Mvh / martin

hannavirrpanna sa...

Ha ha, jo det låter rimligt.

Känner att jag kan ha tålamod om jag blir resistent mot de senare!

Tack för analysen, nu känns det inte så illa, jag och mitt immmunförsvar kanske kan bli vänner om några år. :)

Leitzler sa...

Fantastiskt brev :)

hannavirrpanna sa...

Tack Pontus!
Jag önskar verkligen det fanns någon jag kunde skicka det här brevet til och förhandla om mitt immunförsvar.
Börjar bli less nu..

Hanna sa...

Bra skrivet!!! =)

Krya på dig!

John Liungman sa...

Hmmm, det där låter lite som insändaren jag vill skriva angående alla jäkla virus ungarna drar på sig pga enorma dagisgrupper och för lite utevistelse. Du låter helt enkelt som en tvättäkta småbarnsförälder... Är det säkert att ni inte driver svart-dagis på torpet? Krya på dig!

Michaela sa...

Haha vilket utmärkt brev! :))

Anna Malou sa...

Oj! När jag läste det här kände jag bara att det här är ju precis det jag vill skriva till mitt immunförsvar. Två och en halv månad i underläge! Sista veckorna har jag verkligen skött mig och trodde att jag kanske äntligen segrat, men tji fick man. Hoppas du bättrar på dig. Om jag kommer på hur man sluter fred immunförsvaret hör jag av mig.