2010-10-26

Nya berg finns det överallt





















I vintras promenerade vi förbi den här klippan, men det tog oss ett tag att komma dit igen.
Igår med varm höstsol värmandes i ryggen satte vi upp två topprep för en kort klättersession med kul klättring, blir blött och lite löst, men äventyrligt.

Vi såg spår efter andra som varit där före oss, fastsatt kil, ansade kaprifoler och lite träd.
Vet att våra finnar var där en sväng, men misstänkte att de inte hade lagt ner det jobbet för en dags klättring och det såg ut som rensningen var förra året (?). Tänkte att det kanske var Rask, då det är runt knuten till honom, men mötte honom promenerandes på vägen hem och han visste att det hade suttit några borstar, men det var inte hans.

Nu vill jag inte trampa i klaveret om det är någon som inte har klättrat färdigt sina projekt, så om du har Fågelviken kärt om ditt hjärta, hör gärna av dig...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är närmast tillhands tror du..innerst inne vet ni!! Denna klippa är närmast färdig klättrad. Start för ngr år sedan 20tal leder fr grad 4 till 8-(..ett projekt kvar), man kan möjligen krysta ihop ngr leder till(ej så intressanta).Jag går gärna en visningstur med er.Ett av många nyare berg som ännu ej basunerats ut till massorna!! Fick ni ut kilen vill jag gärna ha den./ Du vet vem..
PS.Bara tvungen att pressa mig så sista leden på Hallinden gick fritt 7+,även för mig nu i okt. Ingen led jag vill göra om dock..Ha det gott i värmen? el regnet,klättring blir det väl lika fullt

Klättertorpet sa...

Jaha, det skulle jag givetvis ha tankt pa =)
Det kommer sakert bli fler besok, det ligger for nara for att inte komma dit igen. Far garna en rundvisning, aven det tydligaste linjerna ar klart uppenbara..

Har ar det massa klattring och sol, sa det finns ingenting att klaga pa.

Kilen var valdigt valdigt misshandlad, nagon har md iver anvant sin kilpetare, men Petter pillade ut den enkelt, sa den aterfas nar vi kommer hem!

Anonym sa...

ja med tidens tand så brukar det till slut lossna..suttit där sen hösten-08 o iår var ja inte ens på klippan.Tänkt ta den men det blev liksom aldrig av.Satt som berget utan att någon ens föll i den!Men ta gärna med den till butiken..lite affektion har den. Ja de flesta linjerna e givna. Går gärna runt om intresse finnes,kan man ju bringa klarhet vad som e gjort mer exakt.
Kalymnos-så härligt.Vädret forts stabilt?Här ligger 2dm snö i u-valla.Hade själv en liten vilodag på Telendos för många år sedan.Det blev rakt upp på toppen,äventyrligt nog med lite 4/5a klättring o fin utsikt..men runt låter värre.Ha det fortsatt gott!