2010-05-02

Det ska vara skönt




























Hanna-Kajsa njuter av Birgers Borst


Jag hostar så jag nästan glider av det lilla fotsteget på Birgers Borst. Kroppen undrar lite vad i hela h.....e jag håller på med. Ut och klättra när du knappt orkar gå till klippan?

Ignorerar alla signaler som kroppen skickar ut, Hanna-Kajsa är på besök över helgen och klättersugen är abnormt.
Har satt upp regel till mig själv att jag försöka att inte ska ta i under helgen, tror faktiskt jag lyckades.

Näsan rinner när jag kommer upp på toppen, solen skiner och vitsipporna blandas med blåsipporna på marken under Välseröd. Kvällsolen värmer fortfarande och livet känns precis som det ska göra.
Dagen lider mot sitt slut och nu är det snart dags att tända grillen, göra plats i ladan för 15 personer och öppna vinflaskan






















Sista solen på Villskuddväggen

Jag blir alltid lika glad varje gång HK har varit på besök, hon lämnar mig med en känsla av att ingenting är omöjligt och ett ännu större sug att klättra.
Hon har många motton i livet som jag älskar att få höra, det är speciellt två.

-Hur svårt kan det vara? Vi provar väl och ser...

Hon har en oerhörd förmåga att inte vara så "tjejig" och kastar sig gärna på saker som hon inte riktigt vet att hon klarar. Det smittar alltid över sig till mig, det är skönt att få lite boost på att våga göra saker som man inte vet redan på förväg att man klarar.






















Magnus, Pekka, Rasta-Johan och Henrik njuter lite

- Livet ska vara skönt..

Hon bakar bröd till mig på morgonen, sover gärna i solen en stund mellan lederna, skrattar, älskar god mat och framför allt så är inte klättring det viktigaste som finns i hennes liv. Hon kan lika gärna ligga i solen med en god bok istället för att klättra. Bara för att det är skönare just idag.

Två saker att komma ihåg, så tack Hanna-Kajsa för att du har en bra kombination mellan att vara taggad och avslappad!

3 kommentarer:

Hanna-Kajsa sa...

Vad fint skrivet! Stort tack för en superhärlig helg, kommer minnas den med varma färger.

Det är alltid väldigt härligt att besöka dig och Petter, ni ger mig ett lugn som jag försöker att hålla kvar så länge det bara går. Det är så stora konstraster mellan Stockholm och Brodalen, längtar redan till att vakna upp av fåglarna och ta en kaffe i ditt och Petters kök.

Stor kram

BobS sa...

Aha, HK finns kvar i stan bland oss "tråkiga" stockholmare ;-) Jag tycker också att det är riktigt roligt att vara ute i bergen (Hammarbybacken räknas) med HK och hennes vänner. Så om HK känner för att klättra och ingen annan vill kan hon försöka höra av sig till mig.
/Bob

Hanna-Kajsa sa...

Klart att Hammarbybacken räknas, om man åker puckeln vill säga ; - ). Ett av vinters minnen som får mig att le, kul kväll!

Försöka höra av sig om igen annan vill o underskrivet med Bob... Värst vad mystisk du e, men jag gissar att det är du Mr M. Rätta mig om jag har fel. Nu finns ditt nummer i min mobil och jag ser fram emot att få höra fler anekdoter från tiden då du gjorde stordåd och jag gick i förskolan.

Kul att du vill klättra, ingen blir gladare än jag!

/HannaKajsa