2009-10-12

Vinden vänder?





















Nu blåser höstvinden och det hetaste ämnet just nu är bultandets vara eller inte vara. Jag återkommer till det, först en uppdatering från snyggaste killen i Staterna.

Mailet har legat orörd i boxen några dagar, iallafall 4 dagar:
Vi är framme!

Jag hade tänkt ringa dig från toppen av El Cap, men hade ingen täckning. Vi har varit uppe å jobbat.
Inte samma flyt som sist. Det började med en snöstorm, som drog förbi rätt kvickt, men det fortsatte vara kallt som skammen någon dag till.

Sen tänkte vi gå från Tamarak Flat, men vägen in till campingplatsen var stängd, så det fick bli Eastern ledges iallafall, och det var nog bra. Den vägen är snabbare.

Stefan glömde dock selen, men det löste sig. Vi gick upp med en tung packning och gick sedan ner direkt. Sen tänkte vi klättra freeblast, men kom på att vi hade lämnat alla rep på toppen. Vi lånade ett rep av Mason och satte av mot klippan och såg verkligen fram emot att äntligen få klättra lite, men när vi kom fram insåg vi snart att det inte skulle bli nåt. Total trafikstockning. Inga såna problem på Grönland va?

Så vi packade om och gick upp till grottan på toppen av Salathe istället. Tyst, stjärnklart. Brasa på kvällen. Ingen whiskey (den glömde vi nere). Så nu är vi alltså nere igen. Mätta efter en Large pizza med peperoni, jalapenio, tomat och champinoner.

Hur har det gått då? Jo, vi toppade headwallen 2 dagar. Svårt och hårt! Klurigt dieder och hejdlöst crimpande i början. Jobbigt flarade jam i en liten evighet upp till hårt lillfingerjammande på slutet. Sedan power genom hela andra repan. Jag löste nästan allt första dagen, och idag gjorde jag hela första biten utan fall. Sjukt pumpande, men det kan gå! Det kommer att gå!! Den andra repan hittade jag bra sekvenser på och känner mig säker på att jag kan göra. Stefan slet mer med sina feta fingrar. Får se om han löser det. Det blåser som sjuttan på väggen. Iskall vind. Men prognosen spår varmare väder framöver. Vi hoppas på lagom. Lagom är bäst.
Nu ska vi packa hissäcken och dra upp den så långt vi kan. Sen klättra freeblast om vi hinner. Vila ett par dagar och sedan kör vi. Om vädret håller så kommer vi vara på väggen från måndag och ca 5 dagar framöver.

Sen är det bara att åka hem igen.

Kollade YR.NO där prognosen säger 160mm nederbörd idag, hoppas det inte stämmer, svårt att föreställa sig det i ett slag. Inte värst vidare klätterväder... hoppas hoppas på fint väder.

Kanske en uppdatering till innan jag och mor åker till Marsielle för lite god mat, sol och gott vin på torsdag.

Håll tummarna för pojkarna!!

1 kommentar:

E9 Climbing sa...

Att detta fortfarande ar ett issue? For mg later det som 1990 och vissa later som en skiva med hack i... Eller som Kanal 5:s programtabla, bara repriser...