2015-04-07

Vårförvirring

Vi äter frukost i solen, njuter och tittar ut över ett snötäckt Mont Blanc. Fåglarna kvittrar, solen värmer nästan lite för mycket och grannen är i full färd att trimma sin trädgård. Våren är på väg med stormsteg. Men vi har haft dimma och regn över hela påsken så vi njuter av att få sol på oss.

Regn, det betyder snö på höjd. Det känns som svårt att lära sig. När vi tittar upp mot Sommand så ligger det ett puderlager över träden ner till kanske 1200 m.ö.h, inte alls långt bort från oss.
Toppen som förut har varit brun och avtäckt är nu åter vit och ståtar i snöprakt.

Bild från årets första längdåkning blev det istället, lite mer bistert än igår..

Tightsen åker på och pjäxorna. Nu ska det åkas skidor för kanske sista gången i år. Det känns främmande att ta på sig vinterkläderna och bege sig några hundra höjdmeter upp i backen för att få vinter. Det är som om kroppen har förkastat tanken på vinter när solen börjar värma och våren håller på att ta övertaget.

Men vi får en fin tur, föret är antingen isgata, tvärstopp i skuggan eller mjukt och uppvärmt i solen, men det gör ingenting. Grenarna från granarna är snötäckta, solen skiner, himlen är blå, fjällsidorna är nyvita och.. det är vinter!
Det åker på en värmejacka och jag hasar sakta runt i det korta spåret medans Petter swischande åker förbi med en stil som får mig att vilja lära mig åka skidor på riktigt. Det går inte att inte få ett leende på läpparna. Mina höfter gillar inte skidåkning lika mycket som jag gör och jag har inte så många äventyrskläder där magen fortfarande får plats i, så det blir nog sista åker för säsongen.

Vi får besök av Øystein på kvällen och Petter rastar honom på skidor idag innan bilfärden tillbaka mot Font. Jag tar en promenad i sällskap med snön och solen istället och tänker att det kanske inte blir sista gången för säsongen ändå det där med snö och skidor.

1 kommentar:

blue_swede sa...

En fin lördagsmorgon: att upptäcka att två av mina favoritbloggare har postat. Du är den ena!