2009-07-23

Varmt på britten

Jag inte har hunnit tillbaka till datorvärlden och inte lärt mig hur jag får in ett klipp från Youtube på bloggen och Blogger tar mer än ett dygn på sig att få in den här filmsnutten, (antagligen för den innehåller bar hud?) så kolla in här istället..

Det blir alltid så, jag startar alltid med för mycket kläder på mig. Hatar att frysa, trots att jag vet att det kommer koka över om bara en liten stund så kan jag inte ta av mig ett lager i tid. Tänk om jag skulle frysa lite.. långkalsongerna åkte inte på igen förrens det var för sent, då hade tandhuggningen redan börjat och solen sjunkit under horisonten.. 

Grönlandsresan var övermäktig och det kommer komma små snuttar om vår resa, men just nu är det för mycket intryck att sortera.

Jag och Hilde klättrade iallfall British route på Nalumarsortoq, en kalastur, men vuxen vuxen klättring, allt från fingerspricka till offwitdh, men definitivt focus på handjam, stora som små. Varenda repa bjöd på motstånd och 5.10 reporna som vi tänkte vi skulle bara springa förbi bjöd på boxningsmatcher i tungviktsklassen.
25 timmar insteg till insteg, har aldrig varit igång så länge på klippan och varit så kall. Vi klättrade alla repor vi kunde fritt, på några repor drog vi oss förbi partier där det var blött från isen och snön som smälte i sprickorna och några få mer eller mindre aidade vi oss förbi låånga partier med blött.

 Vi kom precis nerfirandes i tid för att lämna över leden till Magnus, Peter "Pekka" och Peter "Ryssen" klockan åtta på morgonen. 
Kalla, pissblöta, hungriga, övertrötta men superlyckliga!

Klippan är frasig och vass och mina armar så ut som köttfärs när jag kom ner, men det blir mer om turen någon annan dag, nu ska jag möta John Blund och helgen blir på ranchen...

2 kommentarer:

Kallebalonkan sa...

Om ingen anna redan lärt dig: gå in på youtubeklippet och kopiera en remsa med html-kod på höger sida, klistra in detta i bloggen och vips är det klart. just lärt mig själv:)

Klättertorpet sa...

Tack Klara, det var ju superenkelt.. bara man vet hur man gör =) som alltid...