2015-05-16

Gå direkt till start..


Under observation..
Lite så känns det när insikten om att de där små rackarna verkligen vill ut, de ska inte vara här förrens om 10 veckor, inte enligt beräkningen och kanske inte i min mentala tanka heller.
Gå direkt till fängelset och stå över två kast.
Vet inte riktigt varför Monopols spelregler helt plötsligt dyker upp i tankarna, det kan jag inte ha spelat på.. 25 år?

Jag fick ialla fall komma hem ett tag, fick sova i vår säng, dock nedflyttad till vardagsrummet för att eliminera trapporna. Hann jobba en del med föraren som börjar kännas som mer eller mindre färdig. Fick äta frukost i solen på vår balkong med makalös utsikt. Började tulla lite på sängliggandet och satt en del för att kunna jobba. Fick besök av Clara som gjorde mig så glad och upprymd.

Tråkigt att inte kunna följa med ut på de turer jag funderat ut till henne, men behövde tid till att sova så en bra kompromiss för oss båda. Hon skjutsar mig till rutinundersökning på sjukhuset en dag när Petter jobbar. Dock fick hon åka bil hem själv den dagen. Jag blev snabbt skjutsad till Geneve i ambulans och grundligt undersökt hela kvällen för att utesluta risk för att de där som gärna verkar vilja komma ut skulle just det, komma ut. Samt alla andra tester som har gjorts i Frankrike som de ville ställa sin egen diagnos på.

Så nu är jag och vildingarna övervakade på schwetziskt (oj, den var svår) vis, med ordning och reda, med kontroller minst fyra gånger om dagen. Det är medicinering, blodtryck, temperatur, koll av deras hjärtljud och mina sammandragningar de antecknar med stor noggrannhet.

Igår fick vi komma ner till neonatal avdelningen och se ännu mindre rackare än våra ligga inkopplade med andningsmasker och sonder ner i näsan för matning och prata med personalen. Skönt och beroligande att se hur bra de verkar ha det och att chansen är stor att de klarar sig finfin om de kommer nu även om de (och vi) kommer få vara kvar på sjukhuset i ca två månader.

Våren, eller kanske sommaren fortsätter utanför, i förrgår var det 35 grader varmt inne i Genevé. Idag regnar det. Jag kan sitta i fängelset och stå över två kast, det gör ingenting för jag vinner ändå. Jag kommer komma ut på spelbanan med två grabbar. Förhoppningsvis inte riktigt än, tills dess ska jag njuta av vetskapen om min vinst.

4 kommentarer:

jamtanten sa...

Första målet uppnått, passera v 28 alltså. Fortsätter att hålla tummarna, stor kram till er alla!!

blue_swede sa...

Kanske kanske kan man hoppas att det blir en del intressanta tankar via bloggande under väntetiden, om man får vara så egoistisk! ;)

Anonym sa...

KNIIIIP

Håller så många tummar att resten av livet blir lidande.

Kramar Bosse
kolla mailen

Klättertorpet sa...

Ja, det kändes oändligt långt bort vid den första sjukhusvistelsen.. och i morgon så har det gått 32 veckor, två delmål bort. Nu är det bara 34 som hägrar, vi får se om det kan gå :)

Kram på dig, och er!!