2007-09-10

Koseklättring

Kristin kommer redan på fredagen och vi åker upp i lite halvmurket väder på morgonen, efter ha hämtat Henke på vägen. Solen bryter sig fram och vi kastar oss in i skuggan på Hallinden.
Kristin ska få en Bohusvisning eftersom det är hennes första gång i detta granitparadis och vi smyger glatt uppför Prismaster.
Kristin njuter och blir så glad så hon beslutar sig för att ta ett glädjeskutt på nermarschen, slinter och flyger två meter framåt med huvudet före i en gran..
Förskräckta tittar jag och Henke på när blodet börjar rinna ner för hennes ben och arm, men hon rester sig, borstar bort lite smuts och blod och antyder något om att norrmänn är minsann gjorda av lite hårdare virke än vi veklingar.

Häller blir nästa stopp där Henke lyckas bli av med allt gott innehåll i sin lunch macka efter en komplott mellan den lilla söta hungriga kattungen och den sluga, ännu hungrigare mamman som snodde mackan snabbare än vad vi hann med.
Mallorol fullkommligt svettas i solen, men upp ska vi och upp kommer vi. Från kall vind till gassande vindstilla så tassar vi ner eftersom Kristin inte orkade komma ihåg sina skor på vägen upp.
Oskar och Oskar njuter av solen och klättersuget verkar vara mindre än badsuget så det får bli lunch (för alla utom Henke..) och dopp i havet.
På Välseröd lyckas vi få både gassande sol och en snabb regnskur och hoppet att få göra alla fyra klassiker börjar dala lite. Mollokna och lite blöta går vi mot bilen, men misströstar inte så länge utan bestämmer oss för att bara klättra ändå.

Eftersom Kristin glömde skorna på Häller så fortsatte vi i samma stil och glömde båda våra kritpåsar till Bergkirstis polska. Polska fick det bli, ivarjefall en evig ström av handavtorkningar på byxorna i olika positioner och en underbar solnedgång.

Upp i ottan och till Skälefjäll innan hela stugan kom på besök. Fullt med folk på alla leder, men fullt med fina leder så det var bara trevligt. Sista leden blev Jamsprickan nr 2, ett passande avslut i detta jamparadis..

Snyggast på cragget: Hilde i sin gula jacka
Stöter hårdast: Hilde som lyckas med både Hassan chop och Granitbiten
Stöter näst hårdast: Jessica på Machete
Bästa skrattet: Häller katten
Sämst klädd: Kristin i sina klättermusenbyxor `me hål i räva´

Inga kommentarer: