2007-05-30

Virrklättring

Petter står utanför Fjällsport efter jobbet och vi åker direkt till Galgeberget för att möta upp med Jonas. Det är mulet med lite blåst, men hyfsat varm.
Petters fingrar passar perfekt in i Masken och det ser läskigt lätt ut när han klättrar medans Jonas fotar.
Jag tar en tur på topprep innan det sista ljuset försvinner och önskar ännu en gång att mina fingrar skulle vara bara lite större. Men jag ringlockar på något ställe och vrider runt ordentligt istället så passar även mina fingrar, det blir bara lite obekvämare.
Skönt att få klättra lite och jag börjar känna mig friskare.


Tisdagen är mulen även den, vilket är perfekt väder för att filma på Presenten.
Petter hänger upp och ner i fötterna och stackar allt han har och använder alla kroppsdelar för att komma upp.
Jag funderar på att prova på topprep, men kommer snabbt på bättre tankar, då skulle kroppen nog i ren protest se til att jag skulle få ligga i feber dom närmsta dagarna.
Jag är trött och Petter ser helt färdig ut när vi är färdig filmade så vi en sväng till Ulorna för att spana nytur, men det rinner från det mesta tyvärr, så ombestämmer vi oss för att åka till Stranderäng för att klättra Örnen och alla andra leder där.
Vi känner oss lite vilsna men hittar tillslut till insteget, vi kör Örnen men ger upp dom andra och letar nyturer istället.
En letning efter Bullberget som blir vårt tredje fjärde berg, slutar med felgåing i massor skog, så vi ger upp och åker hem till stugan, käkar oc hälsar på Johan och Ann-Sofie istället.

Vi vaknar upp med grått som övergår till digg som övergår till regn.
Vi packar väskorna och beger oss till Svanvik istället och ger upp när armarna inte klarar mer..

2007-05-26

Soffasovning

Solen skiner utanför men håller sakta på att gå ner när Simon ringer och väcker mig.
Jag har somnat på soffan efter jobbet och är HELT borta, kan inte få ihop en mening och säger til honom att jag ringer upp igen när jag vaknat lite. Besök uppe i Stockholm över torsdag-fredag har gjort att huvudet snurrar på högvarv med saker jag borde göra inför resan. Det är så mycket som är ofixat och nu är det bara fem veckor kvar tills vi åker.. hjälp..
Jag fick verkligen ågren efter förra helgen när Linus och Patrik hade utfrågning om vad vi skulle ha för utrustning och jag svarade "vet inte" på nästan alla.
Nu känns det som om allting håller på att ordna sig den närmsta veckan efter ha träffat Houdini, Outside, Patagonia och Black Diamond i torsdags.
Jag skulle vilja ha allting hemma på i en hög, väga allt och börja packa nu så det skulle vara färdigt för att åka.
Egentligen borde jag packa nu, vi åker upp till Bohus över dagen och sen på tisdag-onsdag om vädret tillåter. Förhoppningsvis så håller sig vädergudana i skinnet och vi kan filma lite med Jonas Paulsson för deras nya film Crack-o-holic, ska försöka komma ihåg att lägga ut en länk nästa gång..

2007-05-22

Mysklättring


Jag vet någonstans långt in att jag inte borde åka upp till Bohuslän över helgen, men jag kan bara inte låta bli..
Petter ska på besök i Stockholm över helgen och alla andra ska till Bohus, så sitta och sunka halvsjuk i en lägenhet i stan är inte ett alternativ.
Hanna-Kajsa kommer och hämtar mig på stationen i Dingle efter tågfärd upp på fredagen och vi styr Orr till Linus stuga den här helgen med.
Maten står på bordet när jag kommer och det känns redan som rätt alternativ.
Lika rätt känns det inte när vi går i uppförsbacken till Vettekullen efter ha väntat ut regnet på morgonen.. det är tungt att gå och jag känner mig återligen som en gammal dam.. det är väl lika bra att vänja sig, det är nog så här det kommer att kännas på hög höjd..
Solen tittar fram och vi mysklättrar lite, jag tar mod till mig och leder 4:an längst bort till vänster, det ända som är torrt och ledigt. Precis lagom och jag börjar känna mig kaxig, det här känns ju bra.. varför inte sätta upp topprep på Vrålet, hur svårt kan det vara med en 7:a?
Urkramad av all energi, som en Vettextrasa ber jag HK att ta ännu en gång på cruxet.. ok så här jobbigt kan det vara.
Jag tar mig hela vägen upp till toppen och sen känner jag bara för att sova..
Vi fortsätter att avverka allt som är torrt och klätterbart med HK i den vassa änden, jag svansar glatt efter och följer.
Kroppen har för länge sen gett upp, men jag kan bara inte, jag MÅSTE bara få klättra och lagom till stängningsdags matbutiken ger vi upp och handlar och spanar in till salu skyltar som olika mäklarfirmor har satt ut.

På söndagen är jag riktigt spak och ett tag funderar jag på att bara ligga still hela dagen, men det går liksom inte, det kryper i hela kroppen av klätterabstinens.
Nordens ark, blir ett perfekt val, jag orkar klättra utan behöva ta i det minsta..
Solen skiner och löven på träden är nästan äckligt gröna, så mycket våridyll det bara kan bli. Till råge på det så förvandlas berget till ett tjejberg med Clara, Lina, HK, mig och sen syrrorna Stina och Sara. En av dom höggravid och den andra på barnpermission.
Nu vill jag bara bli frisk, stor och stark igen..

2007-05-14

Sovsäcks klättring


Hm, jag tror jag aldrig kommer bli bättre..
I lördags vaknade jag up med myror i hela kroppen men med en vattenskalle och en 95 årings kropp.. jag visste att jag inte skulle stå ut en hel dag till i lägenheten, så efter Petter kom hem efter Göteborgs varvet (vilket han gjorde super super bra med en tid strax under 1.25) så åkte vi upp till Bohuslän.
Jag stog med selen i handen när jag packade och tänkte snabbt; men om jag bara följer Clara på någonting lätt.. men lika snabbt så insåg jag att det skulle vara en bra dum ide..
Så selen fick stanna hemma och liggunderlag, sovsäck och Den vidunderliga kärlekens historia fick följa med istället.
En super trevlig kväll hemma hos Linus i hans nya hus med massa trevligt folk fick mig att glömma min icke klättrande helg.
Det drisslande på morgonen när vi vaknade och det blev en långfrukost och känslan av att vilja ha ett eget hus i Bohuslän ökar verkligen.
Vi åkte och tittade på ett jättegulligt litet torp idylliskt en bit ut i skogen men med hagar runt omkring och vi får se vad som händer..
Sen blev det sovsäcks liggande ännu en söndag medans de andra klättrade som galningar vid Fiskebäcks vik.
Clara och Patrik sällskapade mig under ett litet tak, först som skydd för vind och duggregn men sedan mot solen.
En härligt spenderad dag i sovsäck istället för i lägenhet kan aldrig vara fel..

2007-05-09

Ynkling

Nu är jag trött på att vara sjuk!
Alla säger, ja äter du antibiotika så blir du snart pigg igen.. Fick knappt sova i natt, låg bara och vred mig och idag är jag skakis bara jag ska diska min frukost tallrik.
Det positiva med det är att jag hade all tid i världen i natt att tänka ut en massa saker som jag borde göra idag (om jag orkar..) inför Pakistanresan.
Per Källfält ringde igår och tipsade om en sida som hette gofastgolight, vilket känns ganska aktuellt, så nu ska jag ut och leta efter lätta stegjärn och isyxor så jag kan känna mig lugn på snöpartierna.

2007-05-08

Sjukling..

Nu har jag legat i sängen i två dagar och tyckt synd om mig själv.. eller egentligen har jag sovit mig igenom båda dagarna.
Jag tyckte att det var lite jobbigt att klättra när Martin var här uppe i torsdags. Vi hade varit ute och fotat med Fredrik för ett reportage för Outside och antagligen så blev jag lite extra kall, för på lördags morgon hostade jag STORA gula kycklingar. Det blev ett besök hos doktorn och tydligen så var det bronkit, sånt man får om man inte tar det lugnt när man borde.. inte konstigt att det har varit lite tungt att andas de sista veckorna.
Kunde inte låta bli att följa med ut i söndags till Lexby hyllan, men klättrade ingenting utan höll mig till sovsäcken hela dagen.
Så nu blir det en lite lugn vecka och knapra antibiotika kur.. ja ja att man aldrig lär sig..

2007-05-06

Climb In

Jag och Petter var upp i ottan, åkte till Utby och hängde ut kilar och friends på olika leder som var för skattjakten som vi hade med Fjällsport. Rolig grej, hoppas att alla blev hittade och gjorde någon glad.
Jag vaknade med stora kycklingar i halsen och var ganska spak hela dagen, somnade direkt när vi kom hem efter jobbet och orkade inte gå upp före klockan halv sex.
Lite folk kvar på ängen fortfarande när vi kom ut, hittade John och Stella, vårt besök från England på parkbänken. Dom är helt underbara, båda är sextio år, har varit pensionärer i tio år och åker bara runt och klättrar jorden runt. Så vill jag med ha det när jag blir gammal.
Var trött och hade inte tänkt att gå på festen, men det var jätte trevligt även om jag inte hade någon energi över för att vara social..

Vi åkte till Lexby på söndagen efter ha vaknat sent. John och Stella var redan på jamsprickan nr 1, och HK och Clara var på Plugghästen, så jag parkade mig på mitt liggunderlag och slank senare ner i sovsäcken. Perfekt slödag i sovsäcken och imorgon blir det läkarbesök för att kolla om det är lunginflamation..

2007-05-02

Vår flygtur

Glad i hågen traskar vi in mot Hallinden från solen till skuggan. Dagens projekt för min del är Gå på pumpen och det pirrar lite i magen bara vi kommer nära. Magnus och Andreas har redan hängt upp ett rep på den och Andreas är på väg upp när vi kommer. Vi värmer upp på Afterburner som Oskar springer uppför för att lugna sitt klätterbehov. Det känns kallt i skuggan och kroppen vill inte riktigt komma igång men efter Ont blot så är jag lite varmare i kläderna och provar en gång på topprep.
Det känns bra, men för koncentrerad att klättra och glömmer att kolla några säkringar.
Äsch, det är väl bara att prova kom jag fram till och klarar av den gröna traversen in till den. Ska den göras så ska det göras på riktigt..
Lite nervös och känner mig lite skakig.. gör av med för mycket energi, men klarar kruxet.. men sen kommer en liten bit med layback och jag tänkte att jag kanske kan dyna in i ett handjam istället..
Provar och.. misslyckas..
Får mig mitt livs längsta flygare upp och ner, landar i ett träd, bryter av en gren och fortsätter ner lite till.
Blir hängande upp och ner en stund innan jag fattar vad som hände..
Mycket skakis fortsätter jag upp mot toppen, men vågar mig inte på ett ledförsök till, jag är helt färdig för dagen, både mentalt och fysiskt.